måndag 9 januari 2012

RECEPT LCHF- Ost och Baconpaj


Ost och baconpaj

Ingredienser
Pajskalet
Smör
4 ägg
1 dl grädde

Fyllning
1½ dl grädde
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
250 g riven ost
Peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. (Använd gärna en form med hög kant)
2. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg.
3. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom.
4. Smält sedan crème fraich i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan.
5. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar.
6. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!

Vi sera kokt broccoli till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar